top of page

En juleworkshop for de 8-12-årige med afsæt i bogen Mig & Mille - Juler for vildt.

HO HO HO – eller rettere; HI HI H! Det er jul i Mig & Milles univers, og Sofie vil i denne workshop fortælle om serien med udgangspunkt i den nye bog med juletema. Hun vil tale med børnene om venskab og humor - Hvad er kærligt drilleri? Hvad er totalt pinligt? Hvordan er man en god (nisse)ven? Hvad er den vildeste nisse-prank, vi kan finde på i fællesskab?

Sofie vil fortælle om, hvordan hun arbejder som illustrator, når hun laver Mig & Mille, hvor hun kombinerer tegning, tekst og kruseduller til at skabe seriens univers. Undervejs vil børnene selv få lov til at prøve kræfter med humor som greb i både tekst og tegning gennem forskellige hurtige, sjove øvelser - selvfølgelig tilsat lidt juledrys!

 

Vi skal også klippe-klistre i bedste jule-Mille-stil; Sofie vil nemlig vise, hvordan man laver sine egne Mig & Mille-kravlenisser! Først viser Sofie, hvordan man kan tegne sig selv som en karakter i Mig & Milles univers gennem en live-tegning-session, hvor alle børn tegner med. Hun vil dele ud af tips og tricks til hurtigt og simpelt at tegne karakterer og humor frem. Herefter vil hun vise, hvordan man kan lave tegningerne til kravlenisser! Efter børnene er blevet klædt godt på til opgaven, vil Sofie gå rundt og hjælpe børnene med at tegne sig selv - eller hinanden - og mega-jul-ificere dem til kravlenisser bagefter. 

 

Aldersgruppe: 8-12 år

Varighed: 60-120 minutter (tilrettelægges efter ønske)

MIG & MILLE juler-for-vildt-workshop

GYSELIGE MONSTRE OG GRUMME GRIN

En workshop for de 6-10-årige med afsæt i bogen Monsterklar.

Sofie vil fortælle om bogen Monsterklar og starte en samtale med børnene om, hvad der er uhyggeligt, og hvad der er sjovt, og hvordan man bruger begge dele til at skrive historier og tegne illustrationer.

Sofie vil gå i dybden med, hvordan hun arbejder som illustrator, når hun skal finde på de monstre og mennesker, som hun tegner. Sofie vil live-tegne en proces fra ide til illustration sammen med børnene, hvor de i fællesskab skal finde på et barn og dets monster - Hvordan opbygger man en karakter? Hvad er f.eks. monsterets yndlingsmad? Eller hvad er barnets allerbedste skræmme-trick? Og hvad er de hver især allermest bange for? 

Herefter vil Sofie give en håndfuld gode tips og tricks til at tegne simple men sjove monstre i en tegn-efter-mig-session, hvorefter hun vil gå rundt og hjælpe børnene med selv at opfinde deres eget monster og give det liv på papiret. Sofie har en

Opfind-dit-eget-monster-hjælpe-leg med, til at få fut under ide-processen.

Aldersgruppe: 6-10 år
Varighed: 45-90 minutter (tilrettelægges efter alder og ønsker)

 

MIG & MILLE 

En workshop for de 8-12-årige med afsæt i serien om Mig & Mille.

Sofie vil i denne workshop invitere børnene ind i de to bedste venner, Mille og Milles, univers. Hun vil starte en samtale med børnene om venskab, humor og pinlige forældre. Hvordan er man en god ven? Hvordan laver man kærlig fis og ballade? Hvorfor er forældre nogle gange lidt pinlige? Hvad er det sjoveste (og kærligste) forældre-drilleri, vi kan finde på i fællesskab? 

Sofie vil fortælle om, hvordan hun arbejder som illustrator, når hun laver Mig & Mille, hvor hun kombinerer tegning, tekst og kruseduller til at skabe seriens univers. Undervejs vil børnene selv få lov til at prøve kræfter med humor som greb i både tekst og tegning gennem forskellige hurtige, sjove øvelser – både alene og i fællesskab. 

Herefter skal vi rigtig i gang med at tegne! Først viser Sofie, hvordan man kan tegne sig selv som en karakter i Mig & Milles univers gennem en live-tegning-session, hvor alle børn tegner med. Hun vil dele ud af tips og tricks til hurtigt og simpelt at tegne karakterer og humor frem. Efter børnene er blevet klædt godt på til opgaven, vil Sofie gå rundt og hjælpe børnene med at tegne sig selv - eller hinanden – som Mig & Mille-karakterer. Til slut tegner vi pinlige situationer eller pranks, hvor alle dagens elementer; tekst, tegning, humor og krusseduller kommer i spil.

Aldersgruppe: 8-12 år
Varighed: 60-120 minutter (tilrettelægges efter ønske)

En workshop for de mindste med afsæt i børnebogsserien Kaptajn Skumskæg.

OHØJ LANDKRABBER der er flaskepost!

Velkommen til de 13. verdenshave fyldt med pirater, søuhyrer, skatte, forbandelser og alt muligt andet sjov. Sofie vil i denne workshop fortælle om Kaptajn Skumskæg og hendes skøre oplevelser som sørøverkaptajn med afsæt i seriens to første bøger. 

Sofie har en flaskepost med, og der er et brev i! Brevet et er fra én af Kaptajn Skumskægs ærkerivaler, som driller Kaptajn Skumskæg! Så hvad er det nu lige en ærkerival – eller en skurk – er for noget? Sofie vil starte en samtale med børnene om, hvordan man er en god sørøverkaptajn - og hvordan en god sørøverkaptajn altid har en irriterende rival! Sammen med børnene vil Sofie brainstorme og live-tegne på sjove ærkerivaler/skurke, som kaptajn Skumskæg kan møde i den næste bog. 

Herefter vil Sofie give en håndfuld gode tips og tricks til at tegne simple men sjove pirater i en tegn-hvad-jeg-tegner-session, hvorefter hun vil gå rundt og hjælpe børnene med selv at opfinde en sørøver-skurk. Sofie har en Opfind-din-egen-sørøver-hjælpeleg med, til at få fut under ide- og tegneprocessen.

Aldersgruppe: 6-9 år
Varighed: 45-90 minutter (tilrettelægges efter alder og ønsker)

Flaskepost fra Kaptajn Skumskæg

bottom of page